KSS: Klubovi su imali dovoljno vremena da upoznaju pravilnik

Komisija za takmičenje KSS na čelu sa Dejanom Tomaševićem oglasila se povodom dopisa Radničkog iz Kragujevca, vezanim za brojem stranaca u timu za predstojeći finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

"Svi klubovi imali su dovoljno vremena da se upoznaju sa Registracionim pravilnikom i da na osnovu njega formiraju ekipe za sezonu 2012/13. Želja svih nas u KSS je da predstojeći finalni turnir Kupa protekne u najboljem redu i bude istinski praznik srpske košarke", navodi se u saopštenju.

Prema pravilima KSS, klub u takmičenju može da ima najviše četiri stranca, a problem Radničkog je što ima još trojicu koji nastupaju za reprezentacije drugih država, a imaju i srpski pasoš.

"Pravo nastupa igrača u domaćim takmičenjima za muškarce definisan je Registracionim pravilinikom i Pravilnikom o takmičenju KSS, za takmičenja koja vodi KSS. Oni su usvojeni jednoglasno na Skupštini 13. marta 2012. godine. Ni na poslednjoj sednici 24. septembra niko nije imao amandmane na postojeće pravilnike", piše u saopštenju.

Finalni turnir Kupa održaće se u Kragujevcu od 7. do 10. februara.

Beta

Pogledajte još