Dejvis kup: Odlaže se meč Belgija – Srbija?

0

Međunarodna teniska federacija (ITF) je donela odluku da ponovo izvrši inspekciju terena na kome bi od 14 časova trebalo da počne meč prvog kola Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Belgije i Srbije.

Ako ITF utvrdi da teren nije dobar, može da dođe do pomeranja svih mečeva za 24 sata.

Tanjug saznaje da je u pitanju teren u košarkaškoj dvorani, gde je šljaka nasuta na parketu te dvorane, što dovodi do preteranog klizanja po terenu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kritikovao belgijske domaćine, tvrdeći da je teren u dvorani “Spiroudom” jedan od najlošijih koje je video.

“Teren je zaista u katastrofalnom stanju i moramo da vodimo računa da se ne povredimo, Verujem, međutim, da će domaćini sve učiniti da ga osposobe do početka mečeva”, rekao je Đoković, koji je u sredu doputovao u Šarlroa iz Australije, gde je treći put zaredom osvojio gren slem turnir u Melburnu.

Meč prvog kola Svetske grupe teniskog Dejvis kupa između reprezentacija Belgije i Srbije, koji počinje danas u gradu Šarlroa, trebalo je da otvore David Gofan i Viktor Troicki.

Pobednik meča između Belgije i Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa sastaće se sa boljim iz susreta SAD – Brazil.Parovi prvog kola: Kanada – Španija, Italija – Hrvatska,
Belgija – Srbija, SAD – Brazil, Francuska – Izrael, Argentina – Nemačka, Kazahstan – Austrija i Švajcarska – Češka.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.