Rebalans će omogućiti da prebrodimo krizu

BEOGRAD, 23. aprila 2009. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak da očekuje usvajanje rebalansa budžeta bez obzira na negodovanje pojedinih vladajućih stranka jer će rebalans omogućiti prevazilaženje ekonomske krize.

"Do sada smo uvek nalazili zajednički jezik i... nadam se da ćemo doneti predloženi budžet koji će nam omogućiti ne samo da prebrodimo krizu već da stvorimo i solidne osnove za naredni period", kazao je Cvetković novinarima u Domu skupštine.

Povodom navoda Saveza vojvođanskim Mađara da neće glasati za rebalans ako ne bude korigovan i ako Vojvodina ne dobija Ustavom propisanih sedam odsto od državnog budžeta, on je kazao da je taj zahtve u rebalansu zadovoljen.

Cvetković je, naime, protumačio da Ustav propisuje sedam odsto prihoda a ne rashoda budžeta. "U Ustavu piše da Vojvodina treba da ima sedam odsto od budžeta, a naše tumačenje je da od prihoda treba da ima sedam odsto i taj zahtev je zadovoljen", rekao je premijer. Dodao je da će i Vojvodina imati deficit ali da neće imati problema sa finsiranjem svog deficita.

Pogledajte još