Mladenovac: Mašina za krunjenje kukuruza uvukla mališana

Kako "Novosti" saznaju u Urgentnom centru, dečak je operisan i u teškom je stanju, ima povrede glave, tela i obe ruke. Lekari se, kao i roditelji mališana, nadaju da će se mališan izboriti sa povredama i ubrzo oporaviti.

Porodica dečaka u subotu je lepo vreme iskoristila da završi nešto zaostalih poljoprivrednih poslova. Između ostalog, nameravali su da završe sa krunjenjem kukuruza, koji je na to već duže vreme "čekao" u obližnjoj garaži.

Sedmogodišnji D. G. bio je "zadužen" da pomogne majci u krunjenju kukuruza. Dečak je sedeo uz mašinu za krunjenje i u nju stavljao klipove koje mu je majka donosila iz garaže. Povremeno je i dodavao gas na traktoru, uz koji je bio vezan krunjač, kako mašina ne bi nijednog trenutka stala sa radom.

Međutim, oko 15 sati, majka je iznenada začula dečakov vrisak, a potom videla i kako on upada u krunjač. Neko od ukućana je pritrčao u pomoć, ugasio motor na traktoru i izvukao teško povređeno dete iz krunjača.

Razlog za ovu nesreću je, kako se pretpostavlja, najverovatnije to što se iz nepoznatih razloga otkačio kardan koji je povezan sa traktorom, odnosno krunjačem kukuruza, te je remenica mašine zahvatila dečaka, pišu "Novosti".

Dečak je vozilom Hitne pomoći prevezen u Beograd u Urgentni centar, gde je posle ukazane lekarske pomoći zadržan u bolnici. Pored mališana su čitave noći bili i njegovi roditelji, koji su u šoku zbog svega što se dogodilo.

(Večernje novosti)

Pogledajte još