Posle infarkta, artritisa i raka batalio lekove i ozdravio

Darko Dukarić kaže da se izlečio bez lekova, odnosno vlastitom terapijom, i to kad je promenio ishranu i odlučio da se hrani samo sirovim voćem i povrćem.

"Sve je počelo kad su mi u maju 2004. otkrili rak debelog creva, a lečenje je trajalo četiri godine, od čega sam 10 meseci proveo na hemoterapiji. U međuvremenu mi se pojavila i izraslina na vratu, a lekari nisu mogli da otkriju o čemu je reč, pa sam se podvrgnuo operaciji. Zdravlje mi se pogoršavalo, sve sam teže hodao, pa su mi dijagnostifikovali i artritis, ali i artrozu desnog kuka. Na koncu sam na rutinskoj pretrazi završio na EKG-u, gde su mi rekli da sam preživeo težak srčani udar iako toga nisam bio svestan. Tada su mi prepisali i pet vrsta lekova. No, odlučio sam da je dosta bolesti i okrenuo sam ploču", priča za Glas Slavonije Dukarić.

Za Darka je ovo bila prekretnica. Odlučio je da potpuno promeni način ishrane, pa je prešao isključivo na sirovo voće i povrće i potpuno izbacio meso.

"U početku sam još jeo ribu, a sada se moja ishrana sastoji od 90 odsto voća i 10 odsto sirovog povrća. S 99 smršavio sam na 78 kilograma, a jedina termički obrađena hrana koju jedem je krompir koji samo prelijem limunovim sokom. Sada sam svestan da sam se razboleo jer sam prkosio prirodi i jeo mrtvu hranu. Od poroka nekad samo popijem kafu i po nekada malo duvana. Svi medicinski rezultati pokazuju da sam potpuno zdrav, pritisak mi je postao dobar, EKG je izvrstan i mislim da sam zdraviji nego u mladosti. Stoga mi je cilj doživeti najmanje 100 godina", optimističan je Dukarić.

Glas Slavonije

Pogledajte još