Irski milioner nađen zapušten na ulici, na čelu mu urezali reč "lopov"

Bosonog, sa dugom raščupanom kosom i zapuštenom bradom, ličio je na skitnicu, a ne na magnata za nekretnine.

Ketrin Valeli je zaustavila kola kada je primetila nešto nasred puta, u prvom trenutku pomislivši da je reč o saobraćajnom stubiću.

– Imao je crvene pantalone, pa sam pomislila da je stubić nasred puta – izjavila je ona.


Nije znao koji je mesec

Ispostavilo se da je reč o 68-godišnjem tajkunu, koji je na čelu imao urezana slova “lopov”. Valelijeva i njen partner su ga odvezli policiju u Balinamoru, gde je objasnio da su ga još u junu mesecu iz njegove vile u Galveju otela trojica maskiranih naoružanih muškaraca.

Vallely je za Daily Mail ispričala da joj McGeever rekao da je na ulicu izbačen iz kombija. Odmah je zaključila da je reč o obrazovanoj i pristojnoj osobi, iako nije znao da joj kaže gde je bio pre nego što je izbačen na ilicu. Rekla je da je bio gladan i da nije znao koji je mesec.

Kako je rekao, kidnaperi su tražili otkup za njegovo oslobađanje, ali ne zna da li je otkup plaćen. On je dodao da se ne seća šta se s njim dešavalo u međuvremenu, ali da su mu prilikom oslobađanja dali mobilni telefon i upozorili ga da ga uvek nosi sa sobom.

Irska policija sada pokušava da utvrdi da li su ga držali u Severnoj Irskoj pre nego što su ga ostavili u okrugu Litrim. Par koji ga je pronašao tvrdi da nije bio u stanju da im kaže koji je mesec u godini i šta mu se dogodilo tokom zatočeništva.

– Jedna policajka mu je odmah ponudila šolju čaja. Dok je pio čaj i jeo keks, upitao ju je da li ima još, jer nije jeo ko zna od kada. Bio je kost i koža – kaže Ketrin Valeli.

Za vreme ekonomskog procvata u Irskoj od 1995 do 2008, Mekgiver je vodio međunarodnu kompaniju za kupoprodaju luksuznih kuća i stanova.

Izvor: Danas.hr