Boris Tadić: Vučiću, ne odgovaram na politikanska pitanja

Povodom pitanja koja mu je juče javno uputio vicepremijer Aleksandar Vučić, Tadić u pisanoj izjavi za javnost navodi da ne može da učestvuje u jednoj tako neodgovornoj javnoj debati i da odgovara na besmislena, politikantski sročena pitanja, jer, kako kaže, nacionalna bezbednost i borba protiv kriminala moraju uvek da budu važniji od politikantstva.

"Za ta pitanja nikada nisam imao nadležnost kao predsednik republike, već za njih nadležnost imaju isključivo bezbednosne službe kojima rukovodi gospodin Vučić", naveo je Tadić.

Vučić je juče na vanrednoj konferenciji za novinare zatražio od Tadića da odgovori javnosti na pitanje gde je sada Rodoljub Radulović, poznat kao Miša Banana, koji se dovodi u vezu sa narko-klanom Darka Šarića.

On je, reagujući na raniju izjavu Tadića da je znao za kontakte premijera Ivice Dačića sa Radulovićem, rekao da sadašnja vlast ima podatke ko se sa kim sastajao, ali da nema podatke kako je Radulović pobegao.

"Danas je nama Radulović nedostupan, pa postavljam pitanje Tadiću - da li je i za to kriv Aleksandar Vučić ili Vlada Srbije", rekao je vicepremijer.

(Novi Magazin/ Tanjug)

Pogledajte još