Vukoičić: Posle četiri utakmice u četiri dana, Ulm je vrhunski izazov

"Ekipa Ulma je bila potcenjena kad je objavljen sastav naše grupe u Top16 fazi Evrokupa. Ipak, oni su kroz igre u ovom takmičenju pokazali da apsolutno opravdano igraju u ovoj fazi i konkurišu za prolazak u četvrtfinale. Prethodnih mesec i po dana od našeg susreta sa njima su izuzetno dobro odigrali. Podigli su formu, imaju dosta američkih igrača, nekoliko mlađih i jedan broj veoma solidnih nemačkih igrača. Dobro izgledaju na terenu, dugo igraju zajedno. Dosta su ofanzivni u igri i atipični za evropske uslove. Poznati su kao tim koji daje puno poena, koji ima visoke procente šuta za dva i tri poena, kao i izuzetno visoke procente realizacije slobodnih bacanja", rekao je Vukoičić.
 
Trener Zvezde se nakon osvrta na kolektiv okrenuo i oceni konkretnih pojedinaca.
 
"Dva glavna igrača po statistici su Alan Rej koji se nametnuo ove sezone i Džon Brajant koji je prvi igrač tima. Mi smo u prvoj utakmici protiv njih dobro funkcionisali u napadu. U odbrani smo primili dosta poena, ali smo u bitnim momentima iskontrolisali njihovu tranziciju i zaustavili njihove nalete. Da li ćemo to uspeti i ovog puta, videćemo", rekao je trener Zvezde.

Osvajač Kupa Radivoja Koraća je imao takmičarski ritam od petka do ponedeljka, pa je samo jedan dan ostao za odmor pred iskušenje u Evrokupu.
 
"Mi smo u četiri dana praktično odigrali četiri utakmice. Drugi deo finala nije bila vremenski puna utakmica, ali je izazvala potpuno pražnjenje. Nije lako vratiti ekipu u ritam posle samo jednog dana. Da postoji recept mi bi ga primenili. To je dosta individualna stvar, treba sagledati situaciju kod svakog igrača. Imamo jedan broj igrača koji su pod lakšim povredama. Ja se nadam da ćemo na krilima pobede i dobrog raspoloženja uspeti da iscrpimo poslednje atome energije i odigramo dobro. Mislim da moramo da se izvučemo na mišiće i da iz glave crpimo energiju", rekao je strateg crveno-belih.
 
Jedini problem u igračkom kadru predstavlja povreda Demarkusa Nelsona u nastavku finalne utakmice.
 
"Nelson je na pregledima, ima kombinaciju dve povrede - iskrenuo je zglob, a onda je u tom položaju igrač pao na njegovo koleno. U prvom trenutku je izgledalo jako loše, kasnije se popravilo, ali znaćemo posle pregleda da li može da igra ili ne", rekao je Vlada Vukoičić.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još