Bogataši sa Dedinja duguju najviše za struju

Iz kategorije domaćinstava (dug osam milijardi) najviše duguju vlasnici velelepnih vila na Dedinju i Senjaku, kao i vlasnici velikih kuća na periferiji grada, odnosno u naseljima poput Kaluđerice, Malog Mokrog Luga, Ledina, Surčina i Altine.

U EDB naglašavaju da svi koji duguju mogu da sklope protokol o izmirenju duga na rate. Taj protokol potrošači mogu da potpišu u najbližoj poslovnici EDB tokom cele godine, s tim što će deo duga platiti odmah, a ostatak na više mesečnih rata. Najmanji iznos duga za koji se može sklopiti protokol je 5.000 dinara.

Kad je reč o potrošačima iz kategorije privrede (dug 10 milijardi), među starim i najvećim dužnicima su IMR Rakovica, „Petar Drapšin” iz Mladenovca, „Ivo Lola Ribar” iz Železnika i drugi.

Osim preduzeća u restrukturiranju, veliki dužnici su i restorani, splavovi i pekare - navode u EDB. U ovom preduzeću ističu da je oko 90 odsto duga napravilo deset odsto potrošača. Neplatiše prvo opominju, potom šalju nalog za isključenje, a zatim i isključuju struju.

- Svaki račun je i račun opomene jer na njemu piše i visina duga. Niko nije bio isključen, a da prethodno više puta nije bio opomenut. Inače, akcija isključenja neplatiša traje tokom cele godine. Kada ostanu bez struje, većina ih odmah s nama potpiše protokol o izmirenju duga, nakon čega ponovo budu priključeni. Protiv onih koji se nakon isključenja na divlje priključe na mrežu podnosimo i krivične i prekršajne prijave, kao i protiv onih koji ne dozvoljavaju isključenje - objašnjavaju u EDB.

Dug za struju imaju i gradske i državne institucije, a u Elektrodistribuciji Beograd navode da one sa njima svake godine sklope protokol o plaćanju duga na rate, koji nastoje da izmire do kraja godine.
24. sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.