Srbija u Svetskoj A grupi Fed kupa

BEOGRAD, 26. aprila 2009. (Beta) - Fed kup reprezentacija Srbije plasirala se u Svetsku A grupu, pošto je Jelena Janković pobedila Anabel Medinu Gariges u Ljeidi sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Srbija je tako pre kraja takmičenja obezbedila tri pobede u meču sa Španijom i naredni mečevi neće uticati na konačan ishod.

Jankovićeva je lako dobila prvi set protiv 18. teniserke sveta, ali je onda dozvolila protivnici da se razigra i da izjednači na 1:1 u setovima.

U poslednjem setu Jankovićeva je povela sa 3:1, ali je Medina Gariges izjednačila na 3:3. Kada se očekivala neizvesna završnica, srpska teniserka je povela sa 5:3 i onda na svoj servis okončala meč.

U narednom meču trebalo bi da igra Ana Ivanović sa Marijom Hoze Martinez Sančez, 46. na WTA listi. Selektori reprezentacija imaju pravo da izvrše izmene, pa je tako neizvesno koje igračice će se pojaviti na terenu.

Na kraju današnjeg programa igraće se dubl.

Jankovićeva je juče u prvom meču pobedila Martines Sančes sa 2:0 (6:3, 6:4), dok je Ivanovićeva bila bolja od Medine Gariges sa 2:1 (3:6, 6:1, 6:2).

Pogledajte još