Nadal peti uzastopni put slavio u Barseloni

BARSELONA, 26. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Najbolji teniser sveta Rafael Nadal osvojio je peti uzastopni put turnir u Barseloni, pošto je pobedio svog zemljaka Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 6:2, 6:5.

Nadal je bio prvi nosilac turnira, a ovo finale bilo je repriza prošlogodišnjeg.

"Ovo je za mene mnogo više nego ostvaranje sna. Nikada nisam ni zamišljao da bih mogao ovde pet puta da pobedim. Čestitam Davidu. Čak iako danas nije mogao da trijumfuje, odigrao je sjajan turnir", rekao je Nadal.

Nadal je od 2005. godine izgubio samo četiri meča na šljaci. Poslednji put od svog zemljaka Huana Karlosa Ferera u Rimu prošle godine, kada nije bio sasvim u formi.

Prošlog vikenda postao je prvi čovek koji je osvojio pet uzastopnih turnira u Monte Karlu, a glavni je favorit da peti uzastopni put osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske sledećeg meseca u Parizu.

Aktuelni je šampion Otvorenog prvenstva Australije i Vimbldona, a sledeći turnir igra u Rimu, gde je do sada tri puta pobeđivao.

"Pokušaću da ponesem svoju dobru formu u Rim. Ako budem igrao najbolje što mogu, mislim da imam dobru šansu da trijumfujem", rekao je 22-godišnji Majorčanin.

Pogledajte još