Metalika: Hvala što više ne mučite ljude

Pripadnici vojske SAD imali su običaj da glasno puštaju pesme Metalike da bi tako prisilili zatvorenike da sarađuju sa njima tokom potrage za najtraženijim teroristom na svetu Binom Ladenom, koji je ubijen 2011, prenosi Daily Mail.

Jedan od pripadnika američke mornanice rekao je da su puštanje pesama Metalike praktikovali i u Iraku. Po njegovim rečima, praksa je bila da se zatvorenicima puste pesme ovog hevi metal benda, da bi oni "smekšali" i bili kooperativniji tokom saslušanja.

"Članovi benda Metalika su nam, međutim, rekli: 'Hej, prestanite da upotrebljavate našu muziku, jer mi ne želimo da promovišemo nasilje'. Pomislio sam - čoveče, pa vi imate album koji se zove 'Pobij ih sve' (Kill 'Em All)", rekao je ovaj marinac, kojem se pripusuje ubistvo Bina Ladena.

Pošto su na zahtev Metalike prestali da puštaju njihovu muziku, bio im je potreban novi bend. Vojnicima SAD se javila metal grupa "Demon Hunter" koji su imali izrazitu želju da se tokom torture pritvorenika pušta njihova muzika.

Kako tvrdi američki marinac, oni su rekli da žele da promovišu to što radi vojska SAD.

"Poslali su nam svoje CD-ove i prišivače za uniforme. Nosim svoj prišivač 'Demon Hunter' u svakoj misiji. Nosio sam ga i kada sam prokleo Bina Ladena", rekao je on.

Članovi grupe Demon Hunter su posle intervjua koji je dao američki marinac rekli da su počastvovani i blagosloveni jer su na neki način "učestvovali" u ubistvu Bina Ladena.

Za razliku od njih, Metalika ne želi da bude deo priče o torturi i ubistvima.

Džejms Hetfild, frontmen Metalike, rekao je da je delom ponosan zato što su američki marinci izabrali da slušaju Metaliku, ali drugim delom ne želi da se bend na bilo koji način povezuje sa torturom.

(Izvor: B92)

Pogledajte još