Priča koja je obišla svet: Beskućnik vratio dijamantski prsten!

0

Beskućnik Bili Rej Haris iz Kanzas Sitija vratio je Sari Darling dijamantski prsten koji joj je sasvim slučajno ispao kada mu je davala milostinju.

Sara je htela da pomogne beskućniku tako što mu je dala sitniš iz novčanika, ali nije primetila da mu je usput dala veoma skupocen prsten.

“Prsten je bio toliko veliki i znao sam da, ako je pravi, vredi celo bogatstvo“, ispričao je Haris.
On je prsten primetio u svojoj narandžastoj šolji skoro sat vremena posle, a Sara je tek sutradan da joj nedostaje vredan komad nakita.

Bila sam veoma uznemirena jer prsten, sem što je izuzetno skup, za mene ima i veoma veliku sentimentalnu vrednost“.

Otišla je do Harisa i pitala ga da li je prepoznaje. Beskućnik koji viđa svaki dan mnogobrojna lica nije se mogao setiti gospođe, ali kada mu je rekla da možda dala nešto veoma vredno, odmah se setio i vratio joj je prsten.

Skoro je neverovatno i čudo da sam dobila nazad svoj prsten“, rekla je Sara, koja je u čudu što joj je prsten vraćen jer bi neko drugi na njegovom mestu sigurno uzeo nakit i počeo sasvim novi život. Pošto je dobila nazad prsten dala je beskućniku sav novac koji je imala u novčaniku.

Moj deda je bio sveštenik i on me je odgajio od kako sam imao šest meseci i hvala Bogu na tome, tako da me je naučio pravim vrednostima”, izjavio je Bili i dodao da on nikada ne bi zarađivao na tuđoj nesreći.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.