LŠ: Bajern želi pobedu u Londonu, Porto dočekuje Malagu

"Naš moto je izreka 'Mia san mia', odnosno 'To smo što smo'. To ne znači da smo arogantni, već smo uvereni u sopstvene sposobnosti i znamo koliko možemo. Sve je stvar pobedničkog mentaliteta", kazao je fudbaler sredine terena Bajerna Bastijan Švajnštajger.

On je istakao da se Bavarci neće zadovoljiti remijem u meču na londonskom Emirejtsu, iako će revanaš igrati na svom terenu u Minhenu.

"Mi smo vaspitani da razmišljamo tako da uvek idemo na pobedu i nećemo da budemo zadovoljni ako bude 0:0 ili 1:1. To je Bajernov mentalitet", istakao je Švajnštajger.

Prošle sezone minhenski klub je u finalu LŠ posle penala izgubio od Čelsija i to pred svojim navijačima na Alijanc areni.

"Jedino o čemu razmišljamo je trofej u Ligi šampiona. Ova ekipa je izgubila u finalu i prošle i 2010. godine. Sada smo mnogo iskusniji i siguran sam da se krećemo ka krajnjem cilju. Jači smo nego prošle sezone, imamo bolje igrače na terenu i klupi. To je ono što pravi razliku", jasan je nemački reprezentativac.

Bajern i Arsenal već su igrali u ovoj fazi takmičenja u sezoni 2004/2005. Nemački tim u Minhenu je slavio sa 3:1, a prošao je dalje uprkos porazu od 1:0 u revanšu u Londonu.

Bavarci ove sezone igraju odlično u Bundesligi i suvereno drže prvo mesto na tabeli.

To se, međutim, ne može reći za Arsenal koji je nedavno ispao od Blekburna u FA kupu, a u Premijer ligi trenutno zauzima petu poziciju.

"Sutra uveče će biti potpuno drugačija utakmica nego u subotu protiv Blekburna. Radi se o drugom takmičenju i rivalu, ali ne smemo da padnemo posle eliminacije iz FA kupa. Važno je da vratimo pravi timski duh i ostanemo skoncentrisani na duel sa Bajernom", istakao je odbrambeni fudbaler Arsenala Tomas Vermalen.

U drugoj sutrašnjoj utakmici ekipa Porta će dočekati ove sezone sjajnu Malagu.

Porto trenutno deli sa Benfikom prvo mesto u nacionalnom šampionatu Portugalije, dok Malaga u španskoj Primeri zauzima četvrtu poziciju.

"Verujem da ćemo biti potpuno spremni za sutrašnji meč i da ćemo ga odigrati na visokom nivou. Porto je ekipa koja je navikla da pobeđuje i uvek zna da reaguje na pravi način", rekao je trener Porta Viktor Pereira.

Njegov klub je u poslednjem prvenstvenom meču savladao Beiru Mar sa 2:0, a Pereiru može da raduje to što će se sutra na teren vratiti napadač Džejms Rodrigez.

"Uvek je dobro kada dočekujete meč Lige šampiona posle lagane pobede u domaćem šampionatu", dodao je Pereira.

Ekipa Malage je u prošlom kolu u prvenstvu savladala Atletik Bilbao sa 1:0 i učvrstila se na drugom mestu na tabeli Primere.

"Tu poziciju smo sada osigurali, naš sledeći cilj je plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Očekuje nas veoma teška utakmica u Portugaliji, ali me raduje što se nalazimo u pravoj formi", poručio je trener Malage Manuel Pelegrini.

Obe sutrašnje prve utakmice osmine finala Lige šampiona počinju u 20.45.

(Tanjug)

Pogledajte još