Budi DJ na Ibici!

Burn Studios organizuje drugo po redu internacionalno takmičenje za DJ rezidenturu na Ibici, a tri pobednika dobiće letnje angažmane u najpoznatijim klubovima, kao i mesečnu platu i smeštaj na ostrvu. Finalisti će imati ekskluzivnu priliku da upoznaju vodeća imena u industriji elektronske muzike i da učestvuju u muzičkim radionicama sa DJ zvezdama, među kojima su i Maceo Plex (Mejsio Pleks), Solomun (Solomun) i Steve Lawler (Stiv Louler).

U prvoj rundi takmičenja, potrebno je da kreiraš DJ miks u trajanju od 15 do 20 minuta, koji će sadržati bar jednu pesmu sa aktuelne Beatportove top 100 liste, i da ga dostaviš do 18. marta putem linka www.mixcloud.com/burnstudiosresidency

U drugom krugu, učesnici će se takmičiti na žurkama koje će biti organizovane širom Srbije, a jedan finalista iz naše zemlje, zajedno sa predstavnicima iz ostalih zemalja, provešće čak 13 nezaboravnih dana na događaju International Music Summit na Ibici!

Maceo Plex (Mejsio Pleks) poznat je po jedinstvenom miksu deep house i funky zvuka. Karijeru je otpočeo 1993. godine, a danas osvaja plesne podijume najpoznatijih klubova na svetu, kao što su Rex u Parizu, Fabric u Londonu i Womb u Tokiju. Njegov debi album „Life Index“, izdat za etiketu Crosstown Rebels, odlično prihvaćen i među kritičarima i među publikom. Solomun (Solomun) je jedan od umetnika koji su doprineli redefinisanju evropske house muzike. Njegov gusti raspored uključuje nastupe u nekim od najboljih svetskih klubova kao što su Watergate u Berlinu, Warung Beach Club u Brazilu i Studio 80 u Amsterdamu. Nejgov debi album „Dance Baby“ proglašen je jednim od najboljih albuma 2009. na top listi prestižnog muzičkog časopisa Mixmag, a uređuje i vodi nedeljnu radio emisiju na web radio stanicama Ibiza Global Radio, Proton i ruskom Radiotakt. Steve Lawler (Stiv Louler) je DJ veteran koji je na vrhu muzičke scene još od vremena kad je organizovao legendarne rejvove u Engleskoj, sredinom `90 – ih. I nakon 18 godina karijere, on nastavlja da pomera granice između žanrova, mešajući house, techno i electronicu i dajući svoj pečat hitovima top lista i artistima kao što su Jamelia, Dido, čak i Justin Timberlake.

Stotine ljudi širom sveta prijavili su se za prošlogodišnje takmičenje, a trojica najtalentovanijih -
Manu Vulcano iz Španije, Adam Zasada iz Poljske i Urban Jeram iz Slovenije ispunili su svoje snove radeći u klubovima Sankeys, Café Mambo i Privilege.

Pogledajte još