Baka heroj: Zaštitila praunuka (2) telom i spasila ga od tornada

Guverner američke države Džordžije Nejtan Dil potvrdio je da je jedan čovek poginuo nakon što je drvo palo na njega, više od 100 domova je oštećeno, a 17 ljudi je povređeno u tornadu koji je zahvatio okruge Barton i Gordon u ovoj državi. Šteta se procenjuje na 75 miliona dolara.

Među povređenima je Zejn Mekfarland (2), koji se uspešno oporavlja, dok je njegova prabaka, koja ga je spasila, bila podvrgnuta operaciji zbog povreda koje je zadobila kada je tornado razorio njihov dom.

Baku Beti Sjuart mnogi smatraju herojem jer je praunuka Zejna pokrila jorganom i zaklonila njegovo telo svojim dok je vetar “nosio” njihovu kuću i rušio je iz temelja.

- Borila se protiv tornada i pobedila – rekao je njen sestrić Kenet Hejs.

Hejs je rekao da je otac dečaka bio na poslu u Atlanti, a majka u školi, pa je baka Stjuart pristala da čuva dečaka to jutro. Kada se tornado približio žena je zgrabila stari jorgan, umotala Zejna i legla preko njega, da bi ga zaštitila. Oni su pronađeni blizu njihove kuće u ruševinama, vetar ih je bukvalno oduvao, a Stjuart je i dalje držala praunuka.

- Ne seća se ničega osim da ih je neko pronašao kako leže blizu puta. Seća se i da joj je neko nešto pričao, kao i da nije htela da pusti unuka iz naručja – rekao je njen sestrić.

Zejn je zadobio prelom butne kosti i operisan je u lokalnoj bolnici. On je u gipsu, ali dečakov otac kaže da bi ubrzo trebalo da bude pušten na kućno lečenje.

Povrede super-bake Stjuart su nažalost mnogo ozbiljnije.

- Kičma joj je polomljena na dva dela, kao i butna kost.Koža joj je odrana do lakata. Ima krvarenje u mozgu i posekotine po celom telu – rekao je Hejs.

Prvo što je pitala pre operacije jeste da li je mali Zejn dobro.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još