Šešelj imao preča posla nego da se vidi sa Antićem: Igrao je šah

- Nekima od pritvorenih davao sam pravne savete, a Šešelj juče nije došao, igrao je šah. A ja sam mu poručio da, pošto ja vodim protiv njega u šahu 2-0, može slobodno da ponese i šah, pa eto i to ću da mu učinim, da bude revanš. Ali, nije juče došao, možda će danas - rekao je novinarima Antić, koji je u prošlosti bio Šešeljev saradnik.

Lider radikala u pritvoru Tribunala, u kojem je od 24. februara 2003, čeka na presudu po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Antić, koji je i glavni pravni savetnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije, rekao je da je juče u sudskom pritvoru u Sheveningenu razgovarao sa jednim brojem pritvorenih Srba.

Kako je rekao, saslušao je njihove probleme i želje u vezi sa pomoći koja bi im mogla biti pružena u zemlji "u skladu sa zakonom", a nekima od njih dao je i "pravne savete".

Obilazak pritvorenika, Antić će nastaviti danas. Antić je jutros razgovarao i sa predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom . Kazao je da je u otvorenom razgovoru razmotreno šta se može učiniti da se "poboljšaju uslovi" za
pritvorene državljane Srbije.

Savetnik Tomislava Nikolića izrazio je nadu da će "u budućnosti biti poboljšanja".

Predsednik Tribunala Meron bio je "iznenađen, da ne kažem oduševljen" razgovorom, ocenio je Antić, dodajući da ga je sudija Meron ispratio do vrata suda, "što je vrlo retko". Antić je juče razgovarao i sa glavnim tužiocem Tribunala Seržom Bramercom.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još