Tipsarević ponovo izgubio od Gonsalesa

BEOGRAD, 29. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na turniru u Rimu, pošto je izgubio od 12. nosioca Fernanda Gonsalesa iz Čilea sa 0:2 (4:6, 4:6) u drugom kolu takmičenja.

Tipsarević, 65. teniser sveta, i prošle godine je učešće na turniru u Rimu završio porazom od Gonsalesa, tada u prvom kolu.

Gonsales će u trećem kolu igrati sa Austrijancem Jirgenom Melcerom, koji je eliminisao sedmog nosioca, Nikolaja Davidenka iz Rusije, takođe u dva seta (7:5, 7:6).

Prvi set duela Tipsarevića i Gonsalesa odlučen je u osmom gemu, kada je Čileanac napravio jedini brejk. Tipsarević je u prethodnom gemu imao tri brejk šanse, ali ih nije iskoristio, kao što nije i jednu u poslednjem delu seta, kada je imao priliku za izjednačenje.

Odlučujući gem drugog seta bio je sedmi, kada je Gonsales napravio novi brejk, poveo sa 4:3, zatim sa 5:3 i tu prednost sačuvao do kraja meča.

Nagradni fond turnira u Rimu iznosi 2.750.000 evra, a Srbiju će u drugom kolu takmičenja kasnije danas predstavljati i Viktor Troicki, koji će igrati sa petim nosiocem Huanom Martinom del Potrom iz Argentine.

Titulu šampiona u Rimu brani najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji će u trećem kolu igrati sa 13. nosiocem Tomijem Robredom iz Španije.

Pogledajte još