14 miliona putnika glasalo: Beogradski aerodrom drugi po kvalitetu u Evropi, a sedmi u svetu

Anketirano je 14 miliona putnika, a klijenti su naglasili da su im u ocenjivanju glavni kriterijum bili komfor i modernost.

Beogradski aerodrom je pretekao stokholmski i amsterdamski, a da bi se uopšte našao na listi bilo je potrebno mnogo novih investicija i povećanje obima putnika svake godine za 20 odsto. Aerodrom "Nikola Tesla" je u poslednje dve godine dobio nove sadržaje, kao što su VIP salon, salon za decu, veliki fri šop, dva restorana, pa putnici sada mogu više vremena da provedu u takozvanoj transfer zoni.

Takođe, završena je prva faza rekonstrukcije terminala, uvedena je savremena elektronska oprema za detekciju oružja i eksploziva, rekonstruisani su toaleti, a novi dodati na samim izlaznim terminalima i stvorena baza novog prostora. Ranije je najavljeno da će se nastaviti sa ulaganjem u modernicaciju i infrastrukturu i uvođenje novih usluga i sadržaja.

Planirano je otvaranje prodavnice najpoznatijih svetskih brendova, ali i srpska kuća, gđe će se prodavati domaci proizvodi, narodna radinost i suveniri. Najavljeno je, takođe, da će za sveobuhvatnu rekonstrukciju beogradskog aerodoma u naredne tri godine biti uloženo 40 miliona evra iz sopstvenih prihoda.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još