PRESELO MU ZVOCANJE PORODICE: Kinez živi na aerodromu već 14 godina kako bi mogao da pije i puši na miru (VIDEO)

Porodični život za neke ljude može da bude previše, pa se mnogi osećaju "zarobljeno" zbog konstantnog "zvocanja". Za Veja Đijangua, Kineza koji ima oko 60 godina, rešenje je bilo da se preseli na međunarodni aerodrom u Pekingu, gde, kako navodi, živi već 14 godina, da bi mogao da puši i pije koliko želi.

U čekaonici ima svoju vreću za spavanje, hranu i ostale potrepštine. Kaže da se neće vraćati kući jer bi onda bio primoran da prestane da puši i pije, prenosi "Dejli mejl".

- Porodica mi je rekla da ako želim da ostanem kod kuće, moram da prestanem da pijem i pušim. A ako to ne mogu, onda da im dam svoj "mesečni džeparac" koji dobijam od države, koji iznosi 119,43 funte. Ali kako bih onda kupovao cigarete i alkohol? - pita se Đijanguo.

Njegov dom je inače udaljem oko 19 kilometara od aerodroma. "Preselio" se 2008. godine i "skrasio" na terminalu 2, koji je najtopliji, ali ponekad ode i do terminala 3, rekao je za "Pear video".

Kada je napustio porodicu prvo je spavao po železničkim stanicama. Kako kaže, prestao je da traži posao, bez kog je ostao kada je dobio otkaz u fabrici, jer je bio "previše star", iako je tada imao oko 40 godina.

Kako je ispričalo osoblje aerodroma, Đijanguo je bezopasan, mada ume da bude bučan kada se napije. Iako su ga u nekoliko navrata ohrabrivali da ode, to im, zasad, nije uspelo.

Kako navodi "Čajna dejli", Vej nije jedini stanar aerodroma, jer ih je tokom 2018. godine bilo šestoro. Jedan među njima bio je i jedan "ozloglašen" zbog toga što je sa svog radija glasno puštao operu.

Najpoznatiji svetski aerodromski stanar je Iranac Meran Karimi Naseri, koji je živeo na pariskom aerodromu "Šarl De Gol" čak 18 godina, od 1988. do 2006, kada je hospitalizovan. Na osnovu njegove priče snimljen je i film "Terminal" u kom glavnu ulogu igra Tom Henks.

Turčin Bajram Tepeli proveo je 27 godina na aerodromu "Ataturk", gde se preselio 1991. godine, zbog problema sa porodicom. Tu je ostao sve do zatvaranja aerodoma 2019. godine, pisao je "Dejli sabah".

Izvor: Telegraf.rs
Foto: 娱乐热门秀 - Youtube/PrintScreen

Pogledajte još