Janković: Sami smo sebi najveći neprijatelji!

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde odigrali su danas na stadionu Obilića nerešeno 1:1, u utakmici 17. kola Super lige Srbije.

"Još jednom smo pokazali da smo sami sebi najveći neprijatelji. Nismo uspeli da dokrajčimo protvnika iako smo imali inicijativu i ređali šanse. Primili smo gol i praktično jedine prilike i posle toga je usledio pad koji pokazuje koliko je tim mentalno slab. Imali smo prakitično dobijenu utakmicu, ali smo sami sebi dopustili da izgubimo dva boda", rekao je Janković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Janković je na novinarsko pitanje rekao da je najveći krivac, ali da ne razmišlja o ostavci posle nerešenog rezultata.

Na novinarsku konstataciju da izgleda da igračima fali vođa na terenu, on je rekao da se ne slaže već da je u pitanju veliki stres.

"Mislim da je voljni momenat bio na nivou, međutim od tog stresa se rađa grč i noge se odseku. Kad Zvezda ne pobedi uvek se otvaraju mnoga pitanja i to jeste jedno od njih ali se ne slažem da nije postojao voljni momenat... Ako ne delujemo kako treba to je definitvno mentalni apsekt, veliki stres od impertiva pobede, pet godina bez trofeja. Takva je situacija ali to je realnost igranja u Crvenoj zvezdi", rekao je on.

(old_image)

Trerner Rada Marko Nikolić rekao je da je jako zadovoljan borbenošću svojih igrača i da mora da bude srećan i bodom pošto je ekipa imala igrača manje.

"Mojim momcima čestitam u ova dva kola su pružili maksimum. Današnja utakmica imala je dva toka, prvi do 30. minuta kada smo mi kontrolisali sve aspekte igre i imali četiri, pet opsanih prilika. Jedna velika greška je, međutim, poremetila tok tako da smo morali da menjamo stil igre u drugom poluvremenu, što je ekipa izdržala i trčala preko grčeva", rekao je Nikolić.

Rad je u prvom delu sezone protiv Crvene zvezde igrao 65 minuta sa 10 igrača.

"Moram da ponovim da smo od 180 minuta sa Crvenom zvezdom odigrali 130 sa igračem manje, ali ne mogu da tražim dlaku u jajetu, mogu samo da čestitam svojim igračima na borbenosti", rekao je on.

Niokolić je rekao da nije mogao da komentariše isključenje golmana Filipa Kljajića koji je skrivio penal posle kojeg je Zvezda povela.

"Nemam komentar jer nisam video tu situaciju. Naša odbrana jeste pogrešila, ali je činjenica da već treću, četvrtu utakmicu protiv Crvene zvezde i Partizana završavamo sa igračem manje a nismo poznati kao gruba i nevaspitana ekipa", rekao je Nikolić.

Beta

Pogledajte još