Dudaš: Nisam svestan šta sam postigao

"Veoma sam zadovoljan takmičenjem, od početka je bilo na visokom nivou u skoro svim disciplinama. Ni do jednog uspeha se ne dolazi lako, ali moram da kažem da sam se potpuno koncentrisao na Evropsko prvenstvo i još uvek nisam svestan šta sam postigao", rekao je Dudaš.

On je medalju osvojio sa 6.099 bodova, što je novi nacionalni rekord. Ovaj Novosađanin je na putu do bronze postavio pet ličnih rekorda.

"Bio sam koncentrisan od prvog do poslednjeg takmičenja. Jurio sam rezultat, bio je mnogo emocija. Publika je bila sjajna, hala neverovatna, i sve to me je nateralo da dam sve od sebe i isplatilo se", rekao je Dudaš.

On je kazao da nije očekivao da će borba biti ovako teška.

"Nisam znao da će biti ovako teško. Na 1.000 metara sam dao više od maksimuma da bih došao do odličja. Najviše sam izgubio u skoku motkom i sigurno je da ću sigurno sledeći put biti mnogo bolji, jer sam svestan na čemu moram više da radim", rekao je Dudaš.

Sezona u dvorani je sada završena i Dudaš kreće sa pripremama za takmičenja na otvorenom na kojima ima najviše ciljeve.

"Sada ću se odmoriti, a onda idu pripreme za sezonu na otvorenom. Ovim rezultatom sam pokazao da mogu da se borim u desetoboju na visokom nivou", rekao je Mihail Dudaš.

Beta

Pogledajte još