fbpx

Uskoro - srpske tablice

Nove registarske tablice u Srbiji biće urađene po evropskim standardima, veličine 520x120 milimetara, saznaje agencija Beta. Betin izvor je naveo da za sada još nije izvesno koja će nova oznaka biti na novim tablicama, umesto oznake SCG za nekadašnju državnu zajednicu Srbije i Crne Gore.

Uskoro bi trebalo da bude rešen i taj problem, nakon čega će se krenuti u izradu novih registarskih tablica. Na levoj strani tablica biće plavo polje, u kojem treba da bude oznaka države Srbije, a biće ostavljen prostor i za oznaku EU, kada Srbija jednom postane član Unije. Dva početna slova će i na novim tablicama biti oznaka grada u kojem su izdate tablice. Nakon toga, na tablicama će slediti tri broja, a potom još dva slova. Posle oznake grada, na tablicama će biti takozvani mali grb Srbije. Takođe će biti korišćen novi font brojeva i slova na tablicama − biće korišćen font koji je sada u upotrebi u Nemačkoj.

Betin izvor je najavio da će, pored tablica, po evropskim standardima biti menjane lične karte i vozačke dozvole. Razmatra se mogućnost da vlasnici vozila pri registraciji dobiju tiker sa datumom do kog važi registracija. Tiker bi bio zalepljen na vetrobransko staklo, tako da bi saobraćajci mogli da vide dokle važi registracija vozila, i bez uzimanja dokumenata vozaču. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.