Saudijska princeza Maha maher za bahat provod: Duguje šest miliona evra

Sud u Nantereu blizu Pariza naredio je zaplenu sadržaja tri ormana iz hotelskog apartmana saudijske princeze Mahe Al-Sudairi. Skupe stvari koje se u njima nalaze biće prodate kako bi se pokrio račun u iznosu od šest miliona evra koji je princeza napravila tokom svog boravka u Parizu.

Bivša supruga saudijskog princa Abdula Aziza Al-Sauda prijavila se u hotel "Shangri-La" u decembru 2011. U francusku prestonicu stigla je sa 60 pratilaca i asistenata.

Do svog odlaska, u junu 2012., nakupila je šest miliona evra neplaćenih računa za skupe obroke, nakit i prevoz luksuznim limuzinama. Maha je iznajmila ceo sedmi sprat hotela u ekskluzivnoj četvrti, a kompaniju "Cinquieme Etoile" angažovala je za brigu o njenoj ishrani, prevozu i pranju rublja.

- Svaki dan smo slali 30 automobila. Još čekamo da nam se za to i plati. Dug iznosi 1,5 miliona evra - kaže direktor "Cinquieme Etoilea". Princeza Al-Sudairi Pariz je napustila 17. juna, dan nakon što je dobila vest o smrti svoga supruga.

Iako je kao članicu kraljevske porodice štiti diplomatski imunitet, francuski sud je naredio da se sadržaj njenih ormana zapleni kako bi se platio trošak "Cinquieme Etoileu" i još pet drugih kompanija čije su usluge koristili princeza i njeni ljudi. Razna umetnička dela, nakit i luksuzni odevni predmeti koji se u ormanima nalaze trebalo bi da vrediti od 10 do 12 miliona evra, što će biti dovoljno za pokrivanje dugova.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još