CSKA u finalu završnog turnira

BEOGRAD, 1. maja 2009. (Beta) - Evropski košaraški šampion, CSKA iz Moskve plasirao se u finale završnog turnira Evrolige, pošto je u Berlinu pobedio Barselonu sa 82:78 (12:21, 20:15, 22:20, 28:22).

CSKA će u finalu igrati sa pobednikom meča Panatinaikos - Olimpijakos, koji počinje u 21 sat.

Katalonska ekipa vodila je do sredine poslednje četvrtine, kada je Ramunas Šiškauskas doneo preokret i veliko vođstvo za CSKA, koji je sačuvao prednost do kraja. On je utakmicu završio sa 29 poena, dok je najraspoloženiji igrač u Barseloni bio David Andersen sa 24 poena.

Španska ekipa je na početku imala dobar šut za tri poena, a CSKA je šutirala jako loše. Najviša prednost Katalonaca iznosila je 11 poena, a CSKA je u prvom poluvremenu uspeo samo jedanput da izjednači.

Barselona je uspela da zadrži prednost i posle treće četvrtine, ali je već tada moglo da se nasluti kakav će tok utakmica primiti. 

Glavni igrač tima Huan Karlos Navaro bio praktično nevidljiv, a Šiškauskas je najavio sled događaja u poslednjih pet minuta kada je trojkom izjednačio rezultat na 52:52. Barselonu je u igri tada držao samo Andersen.

Barselona je otišla na pauzu sa 56:54, a onda je posle još dva izjednačenja u četvrtoj četvrtini povela sa 61:56. Posle toga na scenu je stupio litvanski internacionalac, koji je sam uneo preokret i postigao 13 vezanih poena za Moskovljane, koji su posle te serije poveli sa 69:64.

Moskovskom timu ovo je sedmo uzastopno učešće na završnom turniru.

Pogledajte još