Nagrada Festivala "Tribeca" za "Tamo i ovde"

Gde se sreću Beograd i Njujork? Nagrada za film "Tamo i ovde"!

Film "Tamo i ovde", reditelja i scenariste Darka Lungulova, koji je premijerno predstavljen na ovogodišnjem FEST-u, nagrađen je na prestižnom Filmskom festivalu "Tribeca" (TFF) kao najbolji film u kategoriji ostvarenja čija se radnja dešava u Njujorku (Best New York Narrative). 

U zvaničnom saopštenju TFF stoji: 

- Prvi igrani film Darka Lungulova o Njujorčaninu koji se nađe u Beogradu je u isto vreme i geografski raznovrstan i osetljiv kao i sam grad Njujork.

Članovi žirija, među kojima je bio i glumac Edrijen Broudi (snimao film "The Brothers Bloom" u Beogradu pre izvesnog vremena), u svom obrazloženju navode sledeće:

- Ovo je vrlo zreo, neobičan i prefinjen film. Dao nam je, ne samo Njujork, već i izvanrednu glumu, izvanrednu priču, dao nam je neki novi svet.
 
Lungulov ističe da je veoma srećan što je dobio nagradu na jednom od najprestižnijih filmskih festivala i to upravo u Njujorku, gradu u kom se školovao i formirao kao filmski stvaralac i dodaje:

- Učešće na TFF je vrlo značajno za film, kao i ova nagrada. Dobili smo sjajne kritike od najznačajnijih filmskih glasila kakvi su "Variety", "MTV", "Indiewire", "Fire Box", a publika je primila film jednako toplo i emotivno kao i u Beogradu. 

Film "Tamo i ovde" je prvi srpski film uvršten u glavni takmičarski program TFF, a bio je u konkurenciji sa još 11 filmova iz Irana, Australije, Amerike, Norveške, Nemačke, Francuske, Izraela i drugih zemalja. 

U nastavku, pogledajte trejler ovog filma...

Pogledajte još