Samo Pašanski prošao do trećeg kruga kvalifikacija

BEOGRAD, 3. maja 2009. (Beta) - Boris Pašanski pobedio je 270. tenisera sveta Kamila Čapkoviča iz Slovačke sa 2:0 (6:3, 6:2) i jedini od srpskih igrača obezbedio učešće u trećem kolu kvalifikacija za prvi ATP turnir u Beogradu "Serbia Open".

Pašanski, 184. teniser sveta, za plasman u glavni žreb turnira boriće se sa trećim nosiocem u kvalifikacijama Flavijom Cipolom iz Italije, koji je trenutno 122. na ATP rang listi.

Drugi prestavnik Srbije u drugom krugu kvalifikacija, 18-godišnji Dušan Lajović, 989. teniser sveta, izgubio je od drugog nosioca i 116. igrača na ATP listi Santijaga Venture iz Španije sa 0:2 (5:7, 5:7).

Kvalifikacije su već u prvom kolu juče završili i Nikola Ćirić, David Savić, Darko Mađarovski i mlađi brat najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Marko, čija je porodica i organizator turnira.

Srbiju će u glavnom žrebu singla sigurno predstavljati Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Filip Krajinović i Arsenije Zlatanović.

Žreb je, međutim, odlučio da Đoković, Tipsarević, Troicki i Krajinović budu istom delu "kostura", pa će samo jedan od njih moći da prođe do polufinala.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić igraće u glavnom žrebu u konkurenciji parova, gde će nastupati i Troicki, Tipsarević, Marko Đoković, Mađarovski, Savić, Ćirić.

Nagradni fond Otvorenog prvenstva Srbije iznosi 450.000 evra.

Pogledajte još