Šampion karatea dobio tri veka zatvora za silovanje učenika

Čitajući presudu, sudija Salvador Alba je rekao da je Banea pravio "orgije" u školi i u svojoj kući u Las Palmasu u kojima su učestvovali maloletnici, govoreći im da će im seks pomoći da budu bolji u karateu.

Tores je dobio kaznu zatvora od 302 godine po 35 tačaka optužnice za seksualno zlostavljanje i 13 za korupciju maloletnika u lancu pedofilije u kojem je silovano 40 dece, od kojih su neki imali manje od 13 godina, prenosi francuska agencija AFP.

Toresova supruga Marija Hose Gonsales je osuđena na 148 godina zatvora, a profesorka karatea Ivona Gonsales na 126 godina, nakon što je utvrđeno da su obe učestvovanje u zlostavljanju.

Njih troje će najverovatnije odležati u zatvoru po 20 godina, što je maksimum po španskom zakonu, ali je sudija Alba naglasio u svojoj presudi da je to "nedovoljno".

Tores je pravio "seksualne orgije u kojima su mladi ne samo morali sa njim da imaju razne seksualne aktivnosti već su morali da rade to isto sa drugim učenicima uključujući i sa maloletnicima, bez obzira na godine, pol ili broj učesnika", precizirao je sudija Alba.

Petnaestogodišnje Toresovo seksualno zlostavljanje predstavlja "slučaj bez presedana u pravosudnoj istoriji Španije", dodao je sudija.

Pored kazni zatvora sud je naložio trojici osuđenih da plate novčane kazne od 10.000 do 50.000 evra svakoj žrtvi.

Tanjug

Pogledajte još