Mihajlović: Idemo u Zagreb da se zabavljamo

"Ne osećamo tenziju, nju stvaraju mediji. Nama je najvažnija prva sledeća utakmica, iz tog aspekta najvažnija nam je sada ova u Zagrebu. Ona je derbi, pre svega, zbog prošlosti. Ali, mi smo mirni, jer možemo svakoga da pobedimo, kao što i od svakog možemo da izgubimo. Od nas zavisi ishod meča. Da ova utakmica nosi šest bodova, bila bi najvažnija, ali ovako je u rangu sa ostalima", započeo je Mihajlović svoju priču posle saopštavanja spiska igrača, dodavši:

"Ne treba tu neki poseban motiv. Štaviše, treba paziti da igrači budu mirni. Potrudiću se da, dok su na okupu, što manje čitaju štampu, mada to i nije baš lako. Što bi rekao Boškov, 'treba im hladna glava i vruće srce' u ovom trenutku".

Strateg "orlova" se potom osvrnuo na kvalitete rivala"

"Hrvati su sada bolji, jer imaju iskustvo, uigraniji su, više igrača im je standardno u klubovima od naših. Oni pritom imaju i više bodova od nas (šest, baš kao i Belgija), pa im to daje sigurnost da čak i da izgube taj meč, i dalje će biti ispred nas na tabeli. Mi smo, međutim, ubeđeni da možemo da pobedimo. U Zagreb idemo da pobedimo, a ne da ne izgubimo. Idemo da igramo svoju igru, pa makar izgubili. Idemo tamo i da se zabavljamo, jer je fudbal, ipak, zabava. A i dosta igrača iz naše i hrvatske selekcije se poznaju, pa neće taj meč doživeti tako strašno", rekao je selektor srpske reprezentacije.

Mihajlović se potom osvrnuo i na kadrovske probleme, odnosno rešenja za koje se opredelio:

"Dejan Stanković nije na spisku jer se povredio protiv Bolonje, ali nije bio standardan igrač Intera u poslednje vreme. Ipak, biće on uz reprezentaciju, biće uz igrače. Uz to, imamo neizvesnu situaciju sa Šćepovićem, a ako on ne bude mogao, pozvaću nekog drugog umesto njega. Šteta što Lazar Marković ne može da pomogne, jer bi sigurno opteretio Srnu koji je jedan od njihovih najboljih igrača, a i brzinom bi pravio puno problema Ćorluki i Šimuniću. Hrvati dobro znaju naše igrače, ne verujem da mogu da ih iznenadim formacijom ili sastavom tima. Ali, za ovu ekipu je najvažnije da kroz ovakve utakmice shvati svoje kvalitete. Da su dobili Belgiju, već bi napravili taj korak napred. Pali su posle tog poraza, pa su se vratili kroz prijateljske utakmice, te im je sada 'na nuli' to samopouzdanje koje je bilo u 'minusu'", rekao je Mihajlović.

Selektor reprezentacije je ovom prilikom tražio od srpskih novinara koji budu išli u Hrvatsku da sastave unapred "svoj tim" koji bi trebalo da zaigra protiv "vatrenih" i da se potpišu, kako se posle utakmice ne pravili kao da su generali, u stilu "ovaj je trebalo da igra, ovaj nije".

"Ko pogodi tim - ima večeru", rekao je Mihajlović novinarima, a iz mase su se čula i pitanja "Selektore, možemo li da pogađamo i mi koji ne idemo na Maksimir?".

U Zagrebu će hrvatska reprezentacija nastupati u skroz plavoj opremi, naši "orlovi" u skroz beloj, dogovoreno je nedelju dana pred utakmicu.

Prvi trening pred putovanje u Hrvatsku srpski reprezentativci će odraditi posle okupljanja, u ponedeljak, a taj trening će biti otvoren i za novinare, i za goste, učenike srednje-zanatske škole za decu ometenu u razvoju.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još