Prepoznaj malenog pirata sa fotografije!

Bezbrižni dečak maskiran u pirata koji pozira vrlo samouvereno sa majkom En je aktuelni američki predsednik Barak Obama, nekoliko godina nakon njegovog rođenja 4. avgusta 1961. godine u Honoluluu na Havajima.

Ovaj maleni pirat je decenijama kasnije dvaputa izabran za lidera SAD (2008. i 2012.), nakon što je tri godine proveo na poziciji mlađeg senatora države Ilionis, kao predstavnik Demokratske stranke.

Obama je dete Kenijca i Amerikanke, koji je svoje detinjstvo proveo na Havajima, a deo mladosti je živeo i u Indoneziji. Diplomirao je političke nauke na univerzitetu Kolumbija, a zvanje diplomiranog pravnika stekao je na prestižnom Harvardu.

Otac Baraka Juniora - Barak Husein Obama Senior, kao student na razmeni stigao je u 24. godini na univerzitet Havaja gde je upoznao 18-godišnju En Danem iz gradića El Dorado u Kanzasu. Uprkos protivljenju njene porodice, venčali su se u februaru 1961. godine, a nekoliko meseci kasnije rođen je budući dvostruki predsednik SAD.

Danas, Obama živi već drugi mandat u Beloj kući, zajedno sa suprugom Mišel, koju je upoznao u vreme dok je studirala na Harvardu. Poput njega, i Mišel je radila u javnoj upravi u Čikagu. Imaju dve kćerke, Maliju An Obamu (1999) i Natašu (Sašu) Obamu (2001).

Ipak, jedno dete, svega nekoliko godina starije od pirata sa slike, pitalo je Obamu zašto ga ljudi mrze!

Pogledajte još