Ćiro Blažević: Miho, ne uskraćuj igračima seks, nisu žene samo za tebe!

Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević nedavno je otkrio koliko mu je bilo drago što su srpski fudbaleri stali uz njegove igrače kada je na “Marakani” nestalo struje 1999. godine, a tri dana pred utakmicu u Zagrebu rekao je da nije normalno da ove godine budu veće tenzije nego pre 14 godina.

- Sada je veća tenzija, iako bi trebalo da bude sve normalnije. Tada su mi posle eliminacije vikali: ‘Ćiro pederu, ti si kriv’. Možda i jesam, jer sam povlačio neke pogrešne procene. To mi je bio najveći poraz u karijeri, ali smo sve stoički podneli. Nisam mogao da govorim posle duela sa Jugoslavijom – iskreno će popularni Ćiro u razgovoru za “Sportnetwork”.

Blažević ima svoj stav u vezi s odlukom Siniše Mihajlovića, koji je zabranio svojim igračima da imaju seks neposredno pred meč.

- Siniša je egoista, on misli da su žene samo za njega, ali se vara. Naučio je u Italiji da se oblači, ali nije dovoljno da si lepuškast i da staviš kravatu. Siniša, ne uskraćuj to zadovoljstvo svojim igračima koje ih ostavlja u normalnom životu. To može više da im koristi nego da šteti.

Nedavno je bio stava da će Hrvatska pobediti Srbiju sa 4:0, ali se Ćiro predomislio.

- Hrvatska je favorit, ima autoritet koji Srbija još nije dostigla. Uvek smo među deset najboljih na svetu, a vi niste imali kontinuitet. Bojim se da Srbija ima bolju odbranu od Hrvatske, ali mi imamo bolju sredinu i napad. Ali nikad ne znaš kako će da bljesne neki manje poznati igrač. Svaki derbi nosi mogućnost tri znaka. Nama odgovara i nerešeno, ali smo i 1999. godine bili favoriti, pa ostali kratkih rukava. Kako se utakmica bliži početku, moj optimizam je sve manji i manji.

Blažević je objasnio i da se u Hrvatskoj prate rezultati Novaka Đokovića.

- Svi se dive Novaku. Ne mogu da verujem da se ljudi u Srbiji nisu radovali trećem mestu Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Mi smo prve komšije, govorimo istim jezikom, imamo puno prijatelja i treba da se vrate normalni odnosi koji odgovaraju civilizovanom životu – završio je Miroslav Blažević.

(Izvor: Telegraf.rs)

Pogledajte još