Jeremić: Neću angažman u drugoj partiji dok sam u UN

"Nemam nameru da se angažujem u domaćoj politici do okončanja predsedavanja Srbije Generalnoj skupštini UN. Ovo je izuzetna prilika za našu zemlju koja će trajati svega još šest meseci i želim da se u potpunosti posvetim tome, kako bi od toga država imala što veću korist", izjavio je Jeremić za Blic.

Jeremić je rekao da je prvi veliki korak koji Srbiju u tom periodu čeka javna rasprava o ulozi međunarodnog krivičnog tribunala, koju je zakazao za 10. april.

On je dodao da očekuje političku odmazdu predsednika DS-a Dragana Đilasa zbog kritike načina na koji su ga izbacili iz te stranke.

"Na te napade neću odgovarati"
, rekao je Jeremić.

Nekoliko dana nakon što je Jeremić izbačen iz DS-a potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić pozvao ga je da se priključi naprednjacima, rekavši da je to njegov lični apel.

Iz kabineta prvog potpredsednika Vlade Srbije je za B92 rečeno se Vučić ne bavi personalnim rešenjima dok se vodi odlučujuća bitka za državni interes. Jeremić u Beogradu sastao i sa doskorašnjim stranačkim kolegom Dušanom Petrovićem, koji je najavio formiranje nove partije nakon što je isključen iz DS-a.

Izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.