Sahranjen pretučeni mladić iz Bečeja: Otac skočio za njim u grob

Od ranog jutra porodica, rodbina, prijatelji i školski drugari Bilickog dolazili su ispred pekare “Stars” da bi zapalili sveće i ostavili cveće na mestu gde je u nedelju ujutru pronađen mrtav.

- Celo naše društvo okupilo se u gradu, izašli smo da se provedemo u subotu uveče. U jednom trenutku, Ervin je ustao i rekao da ide kući. Kasnije, saznali smo tragične vesti. Dok je išao kući peške, zaustavio se automobil ispred njega, istrčala su četvorica ljudi i tukla ga do smrti. Nije mogao da se brani, pao je u nesvest - priča jedna od drugarica ubijenog Ervina.

Sahrani na gradskom katoličkom groblju prisustvovalo je više od hiljadu ljudi. Svi kafići u Bečeju su nešto pre 15 sati zatvoreni i sugrađani Bilickog su masovno krenuli da odaju poslednju počast tragično nastradalom mladiću.

Kada su radnici gradskog groblja počeli da spuštaju kovčeg Ervina Bilickog, otac je zapomagao, a zatim skočio u raku. Nastao je opšti metež, a dvojica rođaka su jedva uspeli da ga izvuku, prenosi "Blic".

Ubrzo je na groblje stigla i ekipa Hitne pomoći jer je ocu mladića pozlilo. U nesvest su pale još dve žene koje su se uplašile kada je otac mladića skočio.

Ervin Bilicki posle završene osnovne škole nije želeo da upisuje srednju, već je počeo da radi za dnevnicu po Bečeju i tako preživi. Njegova učiteljica Magdona Sabo kaže da je bio “dobar i lepo vaspitan dečak”.

- Ne mogu da shvatim da je neko mogao da uradi ovako nešto. Da pretuku jednog mladića. Kakav god da je razlog, šta god da je razlog za njihove razmirice, ovako nešto nije smelo da se dogodi. Bio je divan momak - kaže učiteljica Sabo.

Kako “Blic” saznaje, policija istražuje ko je napao Bilickog i tukao ga u subotu uveče, sat posle ponoći. Prema prvim informacijama, mladića su pretukli rođaci devojke iz Bačkog Petrovog Sela, s kojom je Bilicki bio u vezi. Zasad u policijskoj istrazi nema podataka da je mladić pretučen na nacionalnoj osnovi.

Izvor: Boris Vuković za "Blic"

Pogledajte još