Stanković: Očekujem da Srbija odnese tri boda sa Maksimira

"Treba se čuvati početka utakmice, euforije, dobro se sećam meča Hrvatska - Jugoslavija 1999. Momci moraju da budu svesni da treba da igraju fudbal, da se skoncentrišu isključivo na utakmicu. Zašto ne bi igrali sa osmehom, i ja sam tako igrao 99", izjavio je Stanković za emisiju "Kada igraju Srbi i Hrvati" na RTS.

Iskusni fudbaler veruje da igrači obe reprezentacije jedva čekaju da predstojeća utakmica prođe, da se oslobode ogromnog pritiska zbog njenog značaja i interesovanja javnosti.

"Samo da sve ostane u granici normale i fer pleja. Verujem da će tako i biti", istakao je Stanković, potvrdivši da će prisustvovati utakmici u Maksimiru.

On smatra da je srpski selektor siguran u svoje izabranike i da se ne plaši predstojećeg izazova.

"Mihajlović je dobar stručnjak i hrabar čovek. Sećam se da je posle žreba grupa rekao kako bi voleo da putnika za Mundijal odlučuje poslednja utakmica sa Hrvatima u septembru u Beogradu. Takav je on, a tako bi moglo i da bude", kazao je bivši istaknuti reprezentativac.

Stanković veruje da iskusni Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović mogu da pomognu mladim saigračima da u Zagrebu ostvare željeni rezultat.

"Hrvatska ekipa je dobar spoj kvaliteta i iskustva, međutim, očekujem da se Srbija vrati sa velika tri boda. Igrači moraju da iznesu najveći teret, a ja dolazim u Zagreb kao drugar i prijatelj, da im pružim podršku. Svim srcem sam uz njih", poručio je Stanković.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. između Hrvatske i Srbije igra se stadionu Maksimir u petak od 18 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još