Željko Mitrović ljut na RTS zbog Farme i Ere Ojdanića (SMS prepiska)

U rijaliti programu "Farma" koji se emituje na TV Pink, pevač Era Ojdanić izjavio je da je bio u vezi sa maloletnicom, što je izazvalo oštre reakcije javnosti.

Posle objavljivanja tih informacija u medijima, vlasnik Pinka Željko Mitrović zapretio je da će se osvetiti Javnom medijskom servisu tako što će se baviti poslovanjem RTS-a jer je, kako navodi, "hitro poslao ekipu u RRA" zbog "Farme".

Vlasnik Televizije Pink je najpre ljutito poslao poruku generalnom direktoru javnog servisa Aleksandru Tijaniću, prenosi RTS.

RTS na svom sajtu prenosi i SMS prepisku između Mitrovića i Tijanića.

Mitrović: Pošto ste hitro poslali ekipu u RRA zbog Farme da ne okasni Era Ojdanić za Drugi dnevnik, sad ćemo i mi, ne tako hitro, ali svakako temeljno i dugoročno, da se na našoj maloj televiziji bavimo revizorskim izveštajem o poslovanju RTS-a, naravno iz razloga društvene odgovornosti! P.S. I tako nam treba dodatnog sadržaja za podizanje kredibiliteta našeg njuza!

Tijanić: Kao i uvek. Tačno uradi šta je u interesu normalnog društva.

Mitrović: Baš tako.

Nakon SMS poruka usledilo je i javno "upozorenje" u centralnoj informativnoj emisiji Pinka, odnosno najava da će se "ružičasta" TV pozabaviti poslovanjem RTS-a.

Republička radiodifuzna agencija je juče zatražila izjašnjenje Televiziji Pink u vezi sa izjavom Ere Ojdanića od 20. marta, a transkript i sporni video-materijal prosleđeni su nadležnom tužilaštvu.

Reagovalo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije, kao i predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost poslova Meho Omerović. Sve o tome možete čitati ovde.

(Izvor: RTS)

Pogledajte još