Država Ohajo traži smrtnu kaznu za mrmota koji je pogrešno predvideo rano proleće

Mrmot Panksatoni Fil ove godine je predvideo rani dolazak proleća, jer je 2. februara izašao iz svoje jazbine i video svoju senku. Međutim, njegova greška je iznervirala tužioce iz Ohaja koji su ga optužili da je namerno obmanuo javnost i da za to treba da bude kažnjen smrću (?!).

Svake godine više hiljada posetilaca dođe u gradić na zapadu Pensilvanije - Panksatoni, koji se proslavio kultnim filmom "Dan mrmota" iz 1993. godine.

- Panksatoni Fil je to namerno učinio - naveo je ljude da veruju da će proleće doći ranije - kaže tužilac Majkl T. Gmoser koji tvrdi da je pogrešna prognoza prekršaj "protiv mira i dostojanstva države Ohajo".

Predsednik kluba koji organizuje "Dan mrmota" Bil Dili rekao je da Fil ima svog advokata i da će se boriti protiv pokušaja ekstradicije vlasti Ohaja. Takođe, on smatra da je smrtna kazna "veoma oštra" za njihovog omiljenog glodara.

Temperatura vazduha u Ohaju je trenutno veoma niska, a predviđa se i snežna oluja koja će doneti beli prekrivač visok više centimetara. Mnogi stanovnici Ohaja na društvenim mrežama kritiju prognozu mrmota-meteorologa.

Pogledajte još