Potpredsednik kosovske vlade: Dijalog bez pobednika i gubitnika

Slobodan Petrović očekuje skori susret s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ukoliko se sretnem s gospodinom Aleksandrom Vučićem to će biti zbog potrebe, a ne zbog uslovljavanja. Naš susret bi imao isključivo jednu temu - bolji život Srba na Kosovu - rekao je Petrović.

On je napomenuo da je o položaju i interesima srpske zajednice na Kosovu u, kako je rekao, trenutnim okvirima, do sada razgovarao sa svim članovima delegacije koju predvodi premijer Ivica Dačić.

- Prema mom mišljenju, ovaj dijalog nema alternativu i veoma je uspešan, posebno ako se uporedi s prethodnim. Mislim da su obe vlade pokazale istinsku želju za normalizacijom odnosa. Važno je da dođemo do rezultata koji se može primeniti i koji će biti za dobrobit građana - rekao je Pterović u intervjuu frakfurtskim "Vestima".

Najlakše je kritikovati, ali je najteže doći do predloga koji će obuhvatiti viziju i želju svih, smatra Petrović, dodajući da zbog toga treba razumeti proces dijaloga u kome "nema pobednika, ni gubitnika". Petrović nije želeo da iznosi detalje dijaloga, ističući da se previše spekuliše, još se ne zna sve.

- Budite sigurni da će na kraju biti doneta kompromisna definicija odnosa i nadležnosti. Opasno je to prejudicirati. Dajte još malo vremena da se strane usaglase - rekao je on.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još