Đoković: Mi smo teniska nacija, zaslužujemo ovaj turnir

BEOGRAD, 5. maja 2009. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Beograd zaslužio da dobije turnir kao što je Otvoreno prvenstvo Srbije i dodao da se nada da će svi posetioci uživati do kraja takmičenja.

"Mi, kao teniska nacija, sasvim zasluženo imamo turnir. Ponosan sam na činjenicu da je moja porodica za samo pet meseci uspela da organizuje ovako ozbiljno tenisko takmičenje. Pomogao sam im u zavrsnim pregovorima sa celnicima ATP-a, kao i igračima", rekao je Đoković novinarima u sportskom centru Milan Gale Muškatirović.

Srpski teniser dodao je da će turnir u Beogradu biti dobar za imidž cele zemlje.

"Slike iz Beograda obići će ceo svet. Nije reč ovde samo o turniru, ovo je mesto gde ljudi pre svega treba da se zabave. Bitno mi je da svi koji dođu, i igrači i posetioci, budu zadovoljni i lepo se provedu", kazao je Đoković.

Najbolji srpski reprezentativac je priznao i da ima tremu, jer je "blizu ostvarenja sna da zaigra pred domaćom publikom, a uloga favorita predstavlja veliki izazov".

Đoković je, kao prvi nosilac na turniru, slobodan u prvom kolu. U drugom kolu igraće protiv pobednika meča između Janka Tipsarevića i Argentinca Serhija Rojtmana.

Otvoreno prvenstvo Srbije igra se za ukupni nagradni fond od 450.000 evra

Pogledajte još