Vukoičić: Nema favorita na fajnal-foru u Laktašima!

"Ambicije Zvezde od početka sezone su poznate. Cilj nije samo bio daodemo u Laktaše, već da s jedne strane obezbedimo plasman uEvroligu, ali i da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. To nećebiti lako ostvariv cilj, jer na 'fajnal foru' neće biti favorita",rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde su kao drugoplasirana ekipa iz Jadranske ligeizborili plasman na završni turnir, koji se od 25. do 27. aprila igrau Laktašima.

"Ima još vremena do početka turnira, a znamo da na dan utakmice nekiigrač može da se povredi, izostane iz tima i time sve promeni. Sveekipe će imati problem, jer će pojedini igrači biti van tima zbogdozvoljenog broja stranaca u našoj Superligi. To se odnosi na Zvezdu,Radnički i Partizan, ali ni Igokea neće biti izuzetak, jer u Bosnipostoji pravilo o broju mladih igrača", rekao je on.

"Sve to će sigurno uticati na formu. Međutim, činjnica je dačetiri najbolja tima igraju finale, da su tu tri tima iz Srbije štoje veliki uspeh i pokazatelj našeg kvaliteta u odnosu na region. Sveprognoze o konačnom plasmanu su nezahvalne. Pomalo su mi smetale nekenajave koje su govorile da u utakmici u Kragujevcu niko neće želetida pobedi", dodao je trener Zvezde.

Za trofej Jadranske lige boriće se i Igokea, koja je osvojila prvomesto u regularnom delu prvenstva, Radnički iz Kragujevca, koji jebio treći i aktuelni šampion Partizan, koji je zauzeo četvrtomesto.

"Između Partizana i Radničkog nema mnogo razlika, jer su to dvafantastična tima, koja igraju jako dobro. Međutim i mi i Igokeaposedujemo kvalitet, ko god je došao do završnog turnira regionalnelige morao je mnogo toga da prođe", istakao je Vukoičić.

On je podsetio da je njegova ekipa na početku regionalne ligenapravila negativan rezultat od jedne pobede u pet utakmica, ali da jenakon toga uspela da popravi igru. Rekao je da je poraz u Laktašima"odredio sudbinu Zvezde".

"Dugo smo bili u igri za prvu poziciju, ali je meč u Laktašimaodredio našu sudbinu. To je bila utakmica na jednu loptu. Imali smoposlednji napad, šut za pobedu, ali nismo uspeli. Mislim da smo tadapraktično izgubili bitku za prvo mesto", rekao je on.

"Ipak, obezbedili smo drugo mesto dva kola pre kraja. Uzimajući uobzir sve faktore, kao što su igranje u Evropi i osvajanje domaćegKupa nemamo razloga da budemo nezadovoljni. Došli smo do 'fajnalfora'. Jedna utakmica će nam biti dovoljna za plasman u Evroligu, auklaskom u finale borićemo se i za osvajanje trofeja", zaključio je
Vukoičić.

Zvezda je sinoć u Kragujevcu izgubila od Radničkog sa 75:80. U ekipiZvezde nije bilo Igora Rakočevića zbog bolesti i Vuka Radivojevića,koji je povređen.

"Utakmica je završena sa pet poena razlike u korist Radničkog, arezultat ne govori u prilog tome koliko je bilo neizvesnosti. Duel jepraktično rešila jedna lopta u poslednjim sekundama. Bili smopripremljeni na izostanak Radivojevića, a Rakočević je dobio visokutemperaturu, pokušao je da se zagreje, ali nije mogao da stoji. Nijealibi, ali se u toj situaciji nismo najbolje snašli", rekao je on.

"Radnički je zasluženo pobedio, a ostaje žal što nismo imali malobolji procenat šuta sa linije penala", dodao je Vukoičić.

Beta

Pogledajte još