Đoković lako do osmine finala

Đoković je za 70 minuta elimisao Indijca Somdeva Devarmana sa 6:2, 6:4. Novak je brzo dobio prvi set, a potom iskoristio prvu šansu u drugom da reši meč.

Njegov naredni rival je 15. nosilac u Majamiju, Nemac Tomi Has od koga je bio bolji četiri puta u šest međusobnih duela.

Ranije u nedelju plasman u treću rundu Mastersa u Ki Biskejnu izborio je Janko Tipsarević, dok se u osminu finala u ženskoj konkurenciji plasirala Jelena Janković.

Tok meča Đoković – Devarman:

Đoković je u seriji od 13 uzastopnih pobeda u Majamiju, na startu Mastersa 2013. savladao je Lukaša Rosola.

Već na startu meča Đoković je stekao prednost, strpljivo je gradio poene, čekao greške protivnika, i iz treće šanse napravio brejk. Novak je bez mnogo problema osvojio prvi gem na svoj servis, čak je razigravao izlazak na mrežu, ali se Indijac nije predao, osvojio je naredni gem.

Međutim, Đoković je nastavio da igra u svom ritmu, brzo je stigao do nove dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Jedna greška Novaka na forhendu i dobar izlazak Devarmana na mrežu, doneli su Indijcu drugi gem.

Ipak, Indijac nije imao snage da nastavi u dobrom ritmu, Đoković je lako osvojio naredni gem, a onda bez izgubljenog poena napravio novi brejk za 5:2. Iako tek sa 50% ubačenih prvih servisa, Đoković je osvojio skoro svaki poena od onih koji su prošli, te rutinski sa 6:2 osvojio prvi set.

Početak drugog seta nije doneo agresivnu igru ni jednog tenisera, pa su obojica osvojila uvodne gemove na svoj servis. Igralo se lagano 15-ak minuta, da bi na 30:30 na svoj servis pri vođstvu Devarmana 2:1 Đoković konačno pojačao tempo, osvojio šest vezanih poena i napravio brejk za 3:2.

Novak je stečenu prednost bez problema zadržao i sa 6:4 u drugom setu dobio meč i plasirao se u osminu finala Majamija.

(Izvor: B92)

Pogledajte još