OSTAĆE PUSTOŠ: Toletovi promašaji od 20 miliona evra

Gruba računica je da je FSS izgubio 20 miliona evra zbog poteza Karadžića. Prevremeni otkazi i odštete Miroslavu Đukiću i Radomiru Antiću koštali su srpski savez 1,5 miliona evra.

Zbog nedoslaka reprezentacije na prethodno EP u Poljskoj i Ukrajini, FSS je izgubio 14 miliona evra (psam miliona za plasman i 6 miliona od marketinških i TV prava), a neodlazak na Mondijal u Brazil će koštati srpski fudbal još 6,2 miliona evra. Ukupna računica je preko 20 miliona evra, proćerdanih zbog loših poteza Tomislava Karadžića.

Kada na to dodamo i godišnju platu Siniše Mihajlovića od 420.000 evra (za dve godine ugovora 840.000 evra), jasno je da je FSS izgubio silne pare donošenjem pogrešnih odluka. Teško će se srpski fudbal oporaviti posle avanture sa Mihajlovićem, ali još teže od niza promašaja napravljenih od strane prvog čoveka srpskog fudbala.

Ljubav između Mihajlovića i Karadžića je pukla posle debakla na Maksimiru, ali FSS jednostavno ne sme da otpusti Sinišu koji je ta razliku od trenerskog posla, pokazao da je stručnjak za sastavljanje ugovora, pošto je njegov advokatski tim iz Rima pazio na svaki zarez ugovora.

Izvor: Mozzart Sport

Pogledajte još