Igokea otkazuje fajnal-for?

"Pismo trenera Dragana Bajića je sasvim očekivana reakcija i mi u klubu ga podržavamo u potpunosti. Odluka o otkazivanju završnice takmičenja će biti doneta u narednom periodu, ali mi u klubu se slažemo da ga svakako treba otkazati", rekao je Spasojević agenciji Beta.

Trener Igokee Dragan Bajić juče je poslao pismo upravi kluba od koje traži da se otkaže domaćinstvo, jer čelnici Jadranske lige nisu na vreme obavestili taj klub kako može da zaigra u Evroligi.

Spasojević je kazao da ne vidi razlog zbog kog su čelnici regionalne lige promenili pravilo da prvak iz regularnog dela ne igra u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

"Zaista mi nije jasno zašto su na početku sezone obećali da će prvak regularnog dela takmičenja igrati u Evroligi, a potom promenili tu odluku. To nije korektno", zaključio je Spasojević.

Prema odluci Jadranske lige u Evroligu naredne sezone će se plasirati finalisti fajnal-fora, dok će u kvalifikacijama igrati ekipa poražena u polufinalu, koja je bila bolje rangirana u regularnom delu takmičenja.

U polufinalu regionalnog takmičenja sastaće se Igokea i Partizan, odnosno Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Fajnal-for Jadranske lige trebalo bi da se održi od 25. do 27. aprila u Laktašima.

Beta

Pogledajte još