Vešti manipulator Tomislav Karadžić

Rezultatski neuspesi
Tačno je da predsednik FSS ne može da daje golove niti da ih prima sa pola terena, ali je isto tako tačno i da selektora bira on, a ne stručni savet. Dakle, u ovim okolnostima prvi čovek FSS ne može da izbegne odgovornost za loše rezultate.

Otkaz Radomiru Antiću
Osim što je pokvario atmosferu u reprezentaciji, ekipu ostavio bez sasvim dobrog trenera, Karadžić je odgovoran i za gubitak sudskog spora, zbog čega Savez mora da plati bivšem selektoru penale od 1,2 miliona evra zbog nepoštovanja ugovora.

Finansijski gubitak
Fudbalski savez je na direktan ili indirektan način ostao bez zarade od 24 miliona evra, zbog dva propuštena takmičenja i sudskih sporova.

Sukob sa selektorima
Predsednik FSS je na brutalan način završio saradnju sa Radomirom Antićem i Miroslavom Đukićem, ali ništa bolji nije bio ni prema Vladimiru Petroviću Pižonu, pa čak ni prema Iliji Petkoviću. Sa svakim od njih je pravio ličnu promociju dok je bilo nekih rezultata, a onda ih se očas posla odrekao čim se javnost okrenula protiv njih.

Slučaj Đenova
Naneo je ogromnu štetu srpskom fudbalu, a cilj ovog incidenta jeste bio da se nanese šteta upravo Karadžiću. On je iz Đenove poručio da su nalogodavci u Beogradu i da se njihova imena objave, a onda je kasnije volšebno zaboravio ko su.

Manipulisanje javnošću
Tomislav Karadžić je ovaj segment podigao na vrhunski nivo i tačno zna kada treba da se slika uz Radomira Antića, a kada da ga napada, isto kao što zna i kada treba da podrži Sinišu Mihajlovića, a kada da ga pusti niz vodu. Ako veruje u njegov rad i ako ispunjava zacrtane ciljeve, zašto sada ne produže ugovor do 2016. godine. Zašto pre svake ozbiljnije odluke pušta probne balone u javnost, pa u zavisnosti od reakcija donosi odluke.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još