Mrkonjić, Mirković i Drobnjak vuku građane za nos: Putevi nikad lošiji, a oni fingiraju ostavke

Naime, Mirković se u utorak, ničim izazvan, pojavio na potpisivanju ugovora između Ministarstva i nekoliko fakulteta o saradnji u oblasti bezbednosti saobraćaja - i to u svojstvu pomoćnika ministra.

Mirković nam juče nije bio dostupan, kako bi nam razjasnio ovo „vaskrsavanje“. Jedan telefon bio mu je nedostupan, dok se na drugom javljala sekretarica, koja nam je rekla da je Mirković na sastanku.

Na kraju su nam se, ipak, javili iz Mirkovićevog kabineta u Ministarstvu i poručili nam da on jeste podneo ostavku, ali da ona nije usvojena.

Nisu, međutim, znali da nam kažu da li je ostavka uopšte razmatrana, ili će tek da bude tema na nekoj od narednih sednica Vlade Srbije, a iako su nam obećali da će i na to pitanje odgovoriti, do zaključenja ovog broja nisu se javili.

Odgovorni moraju da odu

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ističe da je pitanje za Vladu zbog čega odgovorni za stanje u saobraćaju nisu smenjeni. „Stalno se potencira novac. Ali, koliko može da košta reflektujuća farba kojom bi prefarbali stubove naplatne rampe na autoputu kod Novog Sada“, kaže Okanović.

Odgovore na ovo pitanje, ali i na pitanja o lošem stanju puteva u Srbiji nismo uspeli da dobijemo ni od ministra Milutina Mrkonjića.

- Sine, na sastanku sam, hvala - kratko je rekao Mrkonjić kada smo ga pozvali i potom prekinuo vezu.

Jeste zastrašujuće, ali nije začuđujuće da se ovako radi u Ministarstvu saobraćaja.
Tim pre što u Srbiji godišnje u saobraćajnim nesrećama u proseku pogine oko 700 ljudi, a prema procenama stranih stručnjaka, država u saobraćajnim nezgodama gubi više od milijardu dolara. Nesreće su često, osim nepažnjom vozača, uzrokovane i lošim stanjem puteva.

Niko od odgovornih za održavanje puteva, međutim, za sada nije niti smenjen, niti je podneo ostavku.

V.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, čija je smena tražena odmah nakon što su se krajem februara za dva dana na istom uključenju na autoput kod Novog Sada desile dve teške saobraćajne nesreće, i dalje je na funkciji iako je svojim izjavama vređao žrtve govoreći da bi ćorav čovek primetio stubove.

U Ministarstvu saobraćaja, na čijem je čelu Milutin Mrkonjić, najavili su ranije izbor novog rukovodstva „Puteva Srbije“, ali juče nisu odgovorili u kojoj je fazi taj proces.
Ni Drobnjak juče nije odgovarao na naše pozive.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još