Lane Jovanović: Bolje što nisam igrao u Zagrebu!

Iskusni krilni fudbaler Anderlehta dodaje da je na taj način samo sačuvao živce i sebe poštedeo stresova, pošto bi tim Siniše Mihajlovića i sa njim u startnoj postavi verovatno doživeo očekivani poraz.

Mnogi su posle meča u Zagrebu konstatovali da nam je nedostajao igrač Vašeg karaktera i temperamenta. Mislite li da bi Srbija zabeležila bolji rezultat sa Vama u timu?
"Sve su to paušalne ocene. Šta bi mogao da uradi jedan igrač. Možda bih ja izgoreo, ne bih odigrao na svom nivou, i onda bi se pričalo i pisalo kako je selektor pogrešio. Znate, kada sve analiziram mirne glave rekao bih da je možda i bolje što nisam bio deo tima u Zagrebu. Rezultat bi verovatno bio isti... Samo sam sebi sačuvao živce i poštedeo sam se stres", rekao je Jovanović za Naše novine

Deluje kao da ste se oprostili od reprezentacije posle odluke Mihajlovića da podmladi tim. Nadate li se uopšte da biste u bližoj budućnosti mogli ponovo da dobijete poziv?
"Jako, jako teško. Generacijski više ne pripadam ovom timu. Propustio sam jedan ciklus kada sam bio fizički jako spreman. Sada će to ići teško, mada ja nikada nisam bio sujetan čovek, niti sam se ljutio kada su me selektori izostavljali. Nije moj nivo da se preko medija preporučujem ljudima koji vode reprezentaciju. Kako bi se to protumačilo kada bih doslovce rekao: Da, Mihajlović je morao da me pozove! Sećate se i da sam kod Antića dobio poziv kao alternativa. Ako sam im zaista potreban, zvaće me. Mada me nisu zvali od kada sam kod Radovana Ćurčića odigrao poslednji meč".

(old_image)

Ne želite da "udarate" po Mihajloviću koji nije mario za Vaš minuli rad?
"Neka o tome reč daju ovi stručnjaci uvek spremni da kritikuju. Ja neću, jer nisam horski pevač. Kod nas se sve radi pogrešno, ljudi se horski teraju, posle kampanja. Menjamo samo da bismo kao nešto promenili. A nama je sve gore i gore. U prošlosti smo zbog toga plaćali visoku cenu. Odlazili su selektori, a dolazila su slabija rešenja. Vreme je da budemo jednom objektivni, da nekada nešto izvučemo pozitivno iz svih poraza".

Mislite da ima nešto pozitivno posle šamara od Belgije, Makedonije i Hrvatske?
"Da vam pravo kažem, malo je dve godine za proces podmlađivanja. Valjda će od svih ovih igrača koji su isprobani u reprezentaciji isplivati dvojica, trojica spremnih da u budućnosti budu vođe tima. Za mene je velika stvar što smo posle Hrvatske uspeli da pobedimo Škotsku. Ekstremni smo u svemu, samo bi da sečemo glave. Razumem da je razočarenje ogromno, ali potrebno je da stanemo na loptu. Selektor je odlučio da napravi rez i tu svaka priča prestaje", rekao je Jovanović za Naše novine.

Pogledajte još