Partizan lako savladao Slobodu u Užicu

Najefikasniji u Partizanu bio je Davis Bertans koji je postigao 23 poena, dok su Leo Vesterman i Bogdan Bogdanović dali po 11 poena. U ekipi domaćina najbolji bio Branko Anđić koji je postigao 19 poena.

Partizanu je ovo četvrta pobeda u domaćem šampionatu, dok je Sloboda pretrpela i treći poraz.

Košarkaši Slobode su dobro počeli meč i poenima Aleksandra Vasića i Branka Anđića poveli sa 6:2, ali je Partizan vrlo brzo preuzeo terensku inicijativu i preokrenuo rezultat. Poenima Marka Čakarevića, Bogdana Boganovića i Dejana Muslija, crno-beli su poveli sa 12:6.

Partizan je na prvi odmor otišao sa osam poena prednosti i pored vrlo loše realizacije sa linije slobodnih bacanja.

Davis Bertans je na kraju prve četvrtine postigao trojku, a isto tako je počeo i drugi period utakmice. U prva tri minuta Bertans je
postigao devet poena i, pre svega, zahvaljujući dobroj partiji tog košarkaša, Partizan je poveo sa 30:13.

Do kraja druge četvrtine aktuelni šampion Srbije imao je i sa 20 poena prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 42:25.

Kao i prethodnu četvrtinu, Bertans je i treći perod igre otvorio svojim poenima. Postigao je trojku, što je u tom trenutku bio njegov 20. poen. Poenima Vestermana i Bogdanovića, Partizan je u 24. Minute meča ponovo stekao prednost od 20 poena.

Do kraja treće četvrtine Partizan je bez većih problema održavao prednost, dok je u poslednjem delu igre ta prednost i povećana.

Zahvaljujući poenima Muslija, Dragana Milosavljevića i Nemanje Gordića, Partizan je sredinom treće četvrtine imao prednost od 32
poena - 75:43.

Partizan je do kraja meča odigrao sigurno, zadržao je ubedljivu prednost i zabeležio i četvrtu pobedu u domaćem šampionatu.

U 5. kolu Superlige Srbije Partizan u subotu dočekuje Metalac, dok Sloboda gostuje Konstatntinu.

Beta

Pogledajte još