Krkobabić: Tači čerupa "Pošte Srbije" i otuđuje "Telekom Kosovo"

Direktor “Pošta Srbije” Milan Krkobabić izjavio je danas da je “Telekom Kosovo” na papiru “otuđen”, ali da ima šansi da Srbija sačuva imovinu na Kosovu.

- To je na papiru, to je već otuđeno, ali ponavljam, uporedo sa ovim razgovorima (u Briselu) bili su neophodni i razgovori o imovini. Oni nisu manje značajni – rekao je Krkobabić za Radio-televiziju Srbije.

Na pitanje da li je moguće povratiti “Telekom Kosovo”, čijih je 75 odsto akcija prodato nemačkoj kompaniji “AHOS GMBH”, on je naveo da je se stvari nanknadno teško rade.

- Naknadno se stvari veoma teško rade. Mi moramo da idemo u susret događajima, a uvek pravimo istu grešku, čekamo ih – kazao je Krokobabić.

On je naveo da su “Pošte Srbije” kroz decenije “čerupali” mnogi i da ne čudi što to radi i kosovski premijer Hašim Tači, ali je dodao da ima mogućnosti da se sačuva imovina.

- Imovina ‘Pošta’ je velika na Kosovu… Na severu Kosova imamo 27 ekspozitura, 250 ljudi radi, imamo jaku infrastrukturu i to fizički držimo, i dok je tako, dok obavljamo platni promet, ima još šansi da sačuvamo imovinu – kazao je Krokobabić.

Pogledajte još