Vermezović: Polako izlazimo iz krize

"Imamo kvalitet da prevaziđemo krizu koja je delimično rezultatska, a delimično igračka. Meč u Ivanjici je bio vrlo važan da zaustavimo negativan trend, verujem da će nam u psihološkom smislu sutra protiv Rada biti mnogo lakše. Takođe, smanjuje se i broj utakmica i broj bodova koji su u opticaju, a samim tim i mogućnost da nas rivali stignu", kazao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Strateg crno-belih svestan je međutim da njegovu ekipu sutra očekuje ozbiljan rival.
"Oni su u strahovitom naletu, radi se o mladoj ekipi, koja nema kompleksa i veoma dobro je vođena sa klupe. Očekujem lepu utakmcu za publiku", kazao je Vermezović.

On je dodao da bi, ako izostane lepa igra, prihvatio da kao i prošle nedelje crno-beli trijumfuju, jer su najvažniji bodovi.

Vermezović na sutrašnjoj uakmici neće moći da računa na povređenog štopere Miloša Ostojića i naveo da bi napadač Lazar Marković mogao da zaigra sledeće nedelje protiv Novog Pazara.
"Lazar bi trebalo za dve nedelje da ode na kontrolu, ali mi nemamo vremena za to. Juče nam je stigao mejl gde se predlaže da ukoliko sledeće nedelje prođe treninge bez problema može da odigra 30 minuta protiv Novog Pazara", objasnio je trener Partizana.

Na pitanje novinara šta je uticalo na to da Partizan sa 11 dođe na samo četiri boda prednosti nad Zvezdom u Superligi, Vermezović je izjavio:
"Najviše je uticala pauza zbog obaveza reprezentacije, a bilo je i kod igrača nesvesnog opuštanja zbog velike bodovne prednosti u odnosu na prvog pratioca. Ipak, ubeđen sam da je Ivanjica bila prekretnica za nas", poručio je Vermezović.

Utakmica 24. kola Superlige Srbije između Partizana i Rada igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pogledajte još