Bekuti od Gornjeg Milanovca 840.000 dinara za koncert, Mrkonjiću zlatna plaketa

Kako je saopšteno iz opštine, pevačici će biti isplaćeno 840.000 dinara "na ruke", plus troškovi ozvučenja, bine, razglasa i rasvete. Jedan deo novac za njen honorar biće obezbeđen iz gradskog budžeta, a deo sredstava će obezbediti i privreda ovoga kraja.

Kako je saopšteno danas iz kabineta predsednika opštine Milisava Mirkovića, "sav prihod od koncerta Ane Bekute biće uplaćen na račun dvogodišnje Ljubice Adamović kojoj je potrebna hitna transplantacija srca".

Zbog toga predsednik opštine, piše u saopštenju, "poziva sve građane opštine Gornji Milanovac i susednih gradova i opština da prisustvuju ovom humanitarnom koncertu".

Ovo predsednikovo obraćanje izazvalo je reakcije građana, Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri koji su saopštili da je javnost ubeđena da je to "veselje o trošku poreskih obveznika, a u interesu pojedinaca i partijskih struktura". Dušan Đurović, šef odborničke grupe DSS-a u Skupštini opštine, upitao je da li "predsednik opštine u ovoj krizi nema preča posla, već da poziva narod na koncert neke pevačice, i da li je on njen portparol i koliko to naplaćuje".

- Zašto opština nije direktno sredstva uplatila na račun ove devojčice, nego preko posrednika Ane Bekute? Naša stranka će na prvoj opštinskoj sednici tražiti raspravu i odgovornost za ovako rasipanje para i zamlaćivanje naroda - rekao je Đurović za agenciju Beta.

Dan posle koncerta, lokalna vlast ministru u Vladi Srbije Milutinu Mrkonjiću dodeliće najveće opštinko priznanje - zlatnu plaketu "Takovski ustanak".

(Izvor: Blic)

Pogledajte još