Nikolić: Vojska je garant stabilnosti

"Siguran sam da ce pripadnici Vojske i u narednom periodu profesionalno i odgovorno izvršavati sve postavljene zadatke pružajuci pun doprinos nastavku reformi i izgradnji savremene Vojske koja će, kao i do sada, biti činilac bezbednosti i mira u regionu i garant stabilnosti i razvoja naše zemlje", naveo je on.

Nikolić je u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane podsetio i da "svoj praznik Vojska Srbije proslavlja na dan kada je podignut Drugi srpski ustanak, koji na odredjen način predstavlja i temelj za stvaranje moderne srpske države i vojske".

"Danas Vojska Srbije razvija dobru vojnu saradnju sa oružanim snagama brojnih zemalja sveta i time doprinosi jačanju pozicije i kredibiliteta Republike Srbije na medjunarodnom planu"
, istakao je on.

Nikolić je ukazao i da vojska "učešćem u multinacionalnim operacijama jača svoje operativne sposobnosti i doprinosi očuvanju mira, što povećava diplomatski potencijal i ugled naše države u svetu".

"Uz čestitke za praznik, želim vam nove uspehe u daljem radu",
naveo je predsednik Srbije.

Dan Vojske Srbije obeležava se 23. aprila, na dan kada je 1815. u Takovu doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobodjenje Srbije od turske vlasti.

Izvor: B92

Pogledajte još